Problemen in uw familie? Schakel de familierecht advocaat in Almere in!

Bel ons <a href="tel:0854011595">085-4011595</a>

Familierecht advocaat Almere

Een conflict binnen de familiekring wilt u vanzelfsprekend waar mogelijk voorkomen. Niet alleen heeft een conflict een erg negatieve invloed op de relaties binnen een familie, ook is het vinden van een oplossing in dergelijke conflicten vaak erg lastig. U wilt uw familieleden immers niet persoonlijk aanvallen, maar tegelijkertijd wilt u wel dat uw rechten worden gerespecteerd. Om in dit geval tot een passende oplossing te komen kunt u de hulp van een familierecht advocaat in Almere inschakelen. Samen met de familierecht advocaat probeert u samen een rechtszaak te voorkomen en er gezamenlijk met uw familie uit te komen.

Mediator of familierecht advocaat in Almere inschakelen?

De hulp van een familierecht advocaat in Almere is niet per definitie noodzakelijk als u een conflict heeft in uw familie. Een andere manier om conflicten op te lossen is het inschakelen van een mediator. Mediation is een laagdrempelige vorm van bemiddeling waarbij een onafhankelijke bemiddelaar probeert een oplossing te vinden samen met de betrokken partijen. Doordat mediation veel laagdrempeliger is dan een advocaat is het vinden van een oplossing via deze methode soms makkelijker. Daarbij kiest een mediator geen partij, wat een advocaat logischerwijs wel doet.

Een rechtszaak voorkomen met een schikking

Wanneer u de hulp van een familierecht advocaat van ons advocatenkantoor in Almere inschakelt, zal deze in de meeste gevallen proberen om tot een schikking te komen met de andere betrokken partijen. Een schikking is echter niet altijd mogelijk en hangt sterk af van de aard van het conflict. Als het bijvoorbeeld om een financiële zaak gaat kan een schikking een goede oplossing zijn om een rechtszaak te voorkomen. Bij immateriële zaken is dit echter een stuk lastiger. Mocht het in zo’n geval wel tot een rechtszaak komen, dan zal onze familierechtadvocaat u vanzelfsprekend bijstaan in het behartigen van uw belangen.