Een oplossing vinden met mediation in Almere

Bel ons <a href="tel:0854011595">085-4011595</a>

Mediation in Almere

Een conflict of geschil met zakelijke partners, met uw familie of bijvoorbeeld met uw partner zijn vanzelfsprekend altijd vervelend. Helemaal als het u niet zelf lukt om tot een passende oplossing te komen met de betrokken partijen. Waar veel mensen in dit geval direct de hulp van een advocaat inschakelen, is er ook een andere oplossing. Heeft u namelijk al eens aan mediation in Almere gedacht? Mediation is een laagdrempelige vorm van bemiddeling waarbij u de hulp krijgt van een onafhankelijke bemiddelaar. De bemiddelaar kan de betrokken partijen een duwtje in de goede richting geven om tot een oplossing te komen.

Bemiddelen met mediation in Almere

Mediation in Almere is veel laagdrempeliger dan de hulp van een advocaat, daarbij staat een advocaat aan de kant van een van de partijen. Een mediator staat boven de partijen wat een voordeel is voor alle betrokken partijen. U kunt de mediator immers gezamenlijk inschakelen! Een mediator draagt tijdens een bemiddeling idee├źn aan waarmee de betrokken partijen samen verder kunnen zoeken naar een oplossing. De mediation is geslaagd wanneer alle partijen zich kunnen vinden in de uiteindelijke oplossing.

Hulp van een mediator of advocaat?

Het hangt sterk van de situatie af of het voor u verstandiger is om de hulp van een mediator of advocaat in te schakelen. In sommige emotionele conflicten, bijvoorbeeld binnen families of relaties, kan een mediator soms weinig doen door de emoties die meespelen. Een echtscheidingsadvocaat is in dat geval beter. Een advocaat kan net als een mediator proberen een schikking te treffen met de betrokken partijen zodat een rechtszaak niet nodig is. Met het vermijden van een rechtszaak bespaart u veel tijd en geld, daarbij maakt een rechtszaak de sfeer er vaak niet beter op tussen partijen. Met een mediator kunt u de sfeer enigszins redden!